Razvoj pozitivnih roditeljskih vjestina

„Podrška roditeljima u razvoju i jačanju pozitivnih roditeljskih vještina“- održan prvi trening u Banjaluci

In Fondacija je u sklopu projekta „Podrška roditeljima u razvoju i jačanju pozitivnih roditeljskih vještina“ od 28-30. aprila 2011, u Banja Luci organizovala trening za prvu grupu osoblja dječijih vrtića.

Treningu je prisustvovalo 26 učesnika: 17 vaspitača i 9 stručnih saradnika koji dolaze iz  sedam banjalučkih i šest dječijih vrtića iz:  Bijeljine, Prnjavora, Kotor Varoša, Čelinca, Prijedora i Gradiške.

Po završetku dvoipodnevnog treninga polaznici su stekli nova znanja direktnim učešćem u radionicama i sad su organizovani u 13 voditeljskih parova koji će od septembra u svojim lokalnim zajednicama otpočeti realizaciju radionica se grupama roditelja.

Trening su vodile psiholozi Branka Starc i Ninoslava Pečnik, iz Zagreba, autorice programa radionica s roditeljlima pod nazivom „Rastimo zajedno“ koji je podržan od strane UNICEFa za Hrvatsku.

Uvodnom bloku treninga prisustvovali su i gosti:  Goran Trivić- predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Zlata Hadžić- Bajrić- zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske, Sanela Tepšić- predstavnica pedijatrijske službe Doma zdravlja Banja Luka, te Tamara Pribišev profesorica sa Katedre za opštu pedagogiju Filozofskog fakulteta u Banja Luci.

Slijedeći inicijalni trening za novu grupu od 26 polaznika će biti organizovan u Sarajevu od 19-21.maja 2011.

dd