Ostale oblasti

Osim pružanja podrške OCD-u kroz navedene programske oblasti, INF je podržao i određeni broj organizacija koje rade s djecom, mladima i njihovim roditeljima a koje nisu dio programa prevencije nasilja u životima djece.

DFF projekat: Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama

Podržani projekti

Projekat: Napravimo ih sretnima - Psiho socijalna podrška djeci koja imaju ili su imala maligna oboljenja i njihovim roditeljima - Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH, Sarajevo
Naziv organizacije: Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH
Sjedište organizacije: Himze Polovine 21, Sarajevo
Trajanje projekta: 2012 – 2015
Iznos odobrenog budžeta: 39,107 EUR
Kratak opis projekta:  Ponuditi psihološku i socijalnu podršku bolesnoj djeci i njihovim roditeljima kako bi se ublažio bol i patnja i postigao emocionalni balans, brži oporavak i post tretman nakon njege. Edukirati javnost i podizati svest o bolestima vezanim za rak i način na koji oni mogu pružiti pomoć i podršku.
Projekat: Tehnike bez granica - Centar za tehničku kulturu CTK, Mostar
Naziv organizacije: Centar za tehničku kulturu CTK
Sjedište organizacije: Kneza Višeslava 73, Mostar
Trajanje projekta: 2012 – 2015
Iznos odobrenog budžeta: 20,654 EUR
Kratak opis projekta:  Glavna tačka projekta je stvaranje prostora za interakciju između djece (i nastavnika) kroz tehničku kulturu. Projekat obuhvata nekoliko važnih aspekata: uključivanje dece iz porodica sa niskim prihodima, podsticanje komunikacije i saradnje nastavnika za tehničku kulturu, učešće djece i nastavnika različitih etničkih zajednica u aktivnostima projekta, popularizacija tehnoloških nauka i senzibilizacija lokalne zajednice na visokom nivou značaj tehničke kulture mladih ljudi
Projekat: Resocijalizacijom do normalnog života - Ruka Ruci, Bihać
Naziv organizacije: Ruka Ruci
Sjedište organizacije: Dr. Irfana Ljubijankića 56, Bihać
Trajanje projekta: 2012 – 2013
Iznos odobrenog budžeta: 9.250 EUR
Kratak opis projekta:  Edukacija učenika u osnovnim školama, Jačanje i obučavanje roditelja zavisnika da bi se nosili sa problemima zavisnosti.
Projekat:Ja sam tvoj prijatelj - Familija, Tuzla
Naziv organizacije: Familija
Sjedište organizacije: Aleja Alije Izetbegovića 18/18, Tuzla
Trajanje projekta: 2013
Iznos odobrenog budžeta: 11.000 EUR
Kratak opis projekta:  Djeca lišena roditeljskog staranja, smeštena u institucije, podržana i osnažena adekvatnim razvojem i sticanjem društvenih veština.

Novosti iz programa

dd