Razvoj pozitivnih roditeljskih vjestina

Novi projekat

IN fondacija započinje novi šestomjesečni projekat pod nazivom “Podrška roditeljima u razvoju i jačanju pozitivnih roditeljskih vještina “.

Projekat se oslanja na iskustvo iz Hrvatske i njihov projekat razvoja roditeljskih vještina „Rastimo zajedno“ podržan od strane kancelarije UNICEF u Hrvatskoj.

Naša primarna ciljna grupa je osoblje vrtića (vaspitači) i stručni saradnici (psiholozi i pedagozi). Sekundarna ciljna grupa su roditelji djece mlađeg uzrasta, naročito oni kojima je potrebna podrška u razvoju roditeljskih vještina i za koje će biti organizovan prvi niz radionica. Projektom je planirano da obuku prođe oko 400 roditelja čime bi se  unaprijedile njihove roditeljske vještine i ohrabrili roditelji da djeci u BiH osiguraju odrastanje u zdrave odrasle osobe. Glavna aktivnost, edukacija osoblja dječijih vrtića, održaće se u dva regionalna centra u BiH: u Sarajevu i Banjaluci.
Trening u Banjaluci će se održati 28. 29. i 30. aprila 2011, a okupiće 26 učesnika iz Banjaluke, Bijeljine, Gradiške, Prnjavora, Čelinca, Prijedora i Novog Grada.
Trening u Sarajevu će se održati 19. 20. i 21. maja 2011, a okupiće 26 učesnika iz Sarajeva, Tuzle, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Trebinja, Jablanice i Zenice.

Projekat kreće sredinom aprila 2011. i trajaće 6 mjeseci, nakon čega će timovi u odabranim ustanovama za predškolsko vaspitanje biti osposobljeni da prenose svoja znanja roditeljima djece u svojim lokalnim zajednicama.

dd