Novosti

Održan prvi IGROSVIJET

Screen Shot 2018-05-31 at 15.56.50Prvi „Igrosvijet“ – dan dječije igre u organizaciji IN fondacije je održan u vodenom parku „Aquana“ u Banjaluci u subotu 26. maja 2018. godine.

Željeli smo djeci ponuditi aktivnosti koje razvijaju njihovu maštu, kreativnost, razigranost i bezbrižnost i čine ovaj svijet boljim i sigurnim mjestom za njihov rast i razvoj. „Igrosvijet“ je imao za cilj da promoviše i filantropiju u zajednici.

Sve aktivnosti „Igrosvijeta“ organizovane su kroz brojne radionice: naučnu, ekološko-kreativnu, muzičku, moderni balet, slikarsku i sportsku. Preko 200 djece u pratnji roditelja i staratelja je uživalo u „Igrosvijetu“ zajedno sa djecom korisnicima iz tri centra Gnijezdo iz Gradiške, Zenice i Bosanskog Grahova i djecom iz doma „Rada Vranješević“ iz Banja Luke. Screen Shot 2018-05-31 at 15.42.28

Drugi dio događaja je imao za cilj da prikupi sredstava za programske aktivnosti INF i to kroz prodaju i utrku gumenih patkica u bazenu. Prvih šest patkica koje su stigle na cilj su osvojile nagrade koje su osigurali naši partneri. Nakon toga, u Centru Mercator u Boriku, odigrane su dvije kratke predstave za djecu „Nevidljivi“ i „Mira rima“ koju su izveli glumci iz Škole glume Duška Mazalice.Screen Shot 2018-05-31 at 15.57.44

U organizaciji događaja značajnu pomoć su pružili volonteri, a sam događaj su omogućili brojni sponzori: Komercijalna banka, Mercator, Aquarius, Metromedia, Aquana, Vitinka, Žitopeka, Lada auto, Makoprint štamparija, restoran Zen, hotel Tesla, rafting klub Kanjon, Blue kids, knjižara Kultura, restoran Stara Ada.

Ovo je bio prvi „Igrosvijet“, sljedeće godine se družimo ponovo!

dd