Novosti

Pokretanje projekta “Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama“

IN fondacija pokreće projekat pod nazivom „Aktivni i ravnopravni u svojim zajednicama“. Projekat IN fondacije je podržan u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“ koji pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, provode UNICEF, UNESCO i UNDP.

Cilj projekta je osnaživanje i aktiviranje mladih u prevenciji rodno zasnovanog nasilja kroz unapređenje znanja i vještina mladih u 7 opština BiH: Tuzli, Bijeljini, Brčkom, Doboju, Usori, Doboj Istoku i Tešnju.

Mladi uzrasta od 15 do 21 godinu će proći obuke na temu rodno zasnovanog nasilja i pisanja prijedloga projekata. Nakon obuke, će imati priliku da sami napišu projekte i dobiju grant za sprovođenje istih kako bi kroz različite inicijative radili na prevenciji i podizanju svijesti o temi rodno zasnovanog nasilja, koristeći novostečeno znanje i vještine za aktivizam, društvenu koheziju i raznolikost u interakciji sa svojim vršnjacima i drugim članovima zajednica u kojima žive.

Projekat je počeo u januaru 2019. godine i trajaće do kraja avgusta ove godine.

Ukupna vrijednost projekta je 57.558 KM.

Više informacija o projektu možete naći na

https://infondacija.org/dff-projekat-aktivni-i-ravnopravni-u-svojim-zajednicama

dd