Razvoj pozitivnih roditeljskih vjestina

Treći krug projekta „Podrška roditeljima u jačanju pozitivnih roditeljskih vještina – Rastimo zajedno“

U septembru je INF otpočela treći krug projekta „Podrška roditeljima u jačanju pozitivnih roditeljskih vještina – Rastimo zajedno“.

Inicijalni trening, kao početak obuke za vođenje radionica sa roditeljima, organizovali smo u Sarajevu od 9-11. septembra. Trening je obuhvatio 29 novih polaznika iz 8 predškolskih ustanova (Bihać, Bosanska Krupa, Jajce, Vitez, Novi Travnik, Mostar, Tuzla i Sarajevo) i 2 nevladine organizacije (Udruženje građanki – Bosansko Grahovo i Centar za djecu, mlade i porodicu- Laktaši). Treningu su također prisustvovale  načelnica za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Ministarstva prosvjete i kulture RS i nadzornica za predškolstvo Republičkog Pedagoškog zavoda RS.

Pored ove grupe INF je u dogovoru sa trenericama organizovala i edukaciju za grupu već sertifikovanih voditeljica, njih 6, koje su uz osnovnu grupu polaznika obučavane za ulogu regionalnih voditeljica programa Rastimo zajedno u BiH.

Nakon treninga polaznici su dobili materijale za realizaciju radionica sa roditeljima u svojim lokalnim zajednicama koje će krenuti sredinom oktobra 2013.

dd